fredag 13 juni 2014
Viktoriakaka....så GOD!
Till slut visade solen sig idag, fika utomhus smakar allra bäst.
Bakat en superbt GOD Viktoria kaka.
Glaserad Viktoriakaka
2 ägg
2dl socker
1 dl vatten
2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
GARNERING:
1/4 dl Kokos att toppa kakan med-100 g margarin el smör
1 dl socker
1 äggula
2 tsk vaniljsocker
Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt vatten. Blanda mjöl och bakpulver och vänd ner detta i kaksmeten. Häll smeten i en smord bakform beströdd med kokos. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 175 grader ca 40-45 minuter.
(Rosta kokosflingorna till en vacker guldgul färg i en stekpanna under omrörning.)
Mät upp matfett, socker, äggula och vaniljsocker i en kastrull. Koka upp blandningen några minuter under omrörning på svag värme. Låt krämen svalna något. Rör kraftigt så att den blir slät.
Strö över kokosen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar