Igår bakades det banankaka,........efter detta recept......
Leilas banankaka 1 dl strösocker
2 dl florsocker
150 g mjukt smör
3 st mogna bananer
2 st ekologiska ägg
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
0.5 tsk malen kanel
(0.5 tsk malen ingefära)
(50 g valnötter)
smör och ströbröd till formen
Gör så här
1.
Leilas banankaka
Sätt ugnen på 175 grader, varmluft.
Sätt ugnen på 175 grader, varmluft.
2.
Vispa strösocker, florsocker och smör poröst och krämigt.
3.
Mixa banan och blanda i smeten, tillsätt ägg.
4.
Blanda de torra ingredienserna och vänd försiktigt ner dem i smeten.
5.
Fyll en smord och bröad kakform (24 cm i diameter med löstagbara kanter).
6.
Grädda Leilas banankaka mitt i ugnen, i cirka 30-35 minuter.
Jag använder inte valnötter eller ingefära.
Gräddade kakan minst 10 minuter till....
Receptet lånat från recept.nu
Ååh..så gott det ser ut!! Verkar bra recept!
SvaraRaderaSåg du visade från Provrummet igår. Du är duktig på leta fram finingar..jättesöt på dig!
Kram,
Annelie
Den är jättegod...försvinnande god!
RaderaKram