fredag 13 juni 2014

Viktoriakaka....så GOD!





Till slut visade solen sig idag, fika utomhus smakar allra bäst.




Bakat en superbt GOD Viktoria kaka.

Glaserad Viktoriakaka
2 ägg
2dl socker
1 dl vatten
2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver

GARNERING
:
1/4 dl Kokos att toppa kakan med-100 g margarin el smör
1 dl socker
1 äggula
2 tsk vaniljsocker

Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt vatten. Blanda mjöl och bakpulver och vänd ner detta i kaksmeten. Häll smeten i en smord bakform beströdd med kokos. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 175 grader ca 40-45 minuter.

(Rosta kokosflingorna till en vacker guldgul färg i en stekpanna under omrörning.)

Mät upp matfett, socker, äggula och vaniljsocker i en kastrull. Koka upp blandningen några minuter under omrörning på svag värme. Låt krämen svalna något. Rör kraftigt så att den blir slät.
 Strö över kokosen.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar