torsdag 4 mars 2021

Alltid sallad.

 



I de flesta fall serveras en rejäl sallad till maten hos oss.
Gör att man kan minska ner på huvudrätten.

Innehållet varierar t.ex.
Frysta ärtor/majs/paprika
Rivna morötter
Färska champinjoner
Rädisor
Gurka
Salladsärtor
Små tomater
Crispsallad
Ananas
Mango/fryst
Avocado/fryst

God olivolja och franska örter.

Fina skålen, IKEA, 2020.





2 kommentarer:

  1. Sallad äter vi också alltid till middagen och den varieras en hel del. Men lagar jag asiatiskt, vilket jag gärna ett par, tre gånger i veckan så är det så mycket krispiga grönsaker i att salladen då hoppas över.
    Vad gäller tomater har vi några men höst och vinter är de ju tyvärr tämligen smaklösa. Och så är det ju med mycket av det som importeras. Är så van vid Spanien där det alltid finns gott om fräscha och färska grönsaker och så hela året om.
    Mango köper jag oftast frys men köper avokado i hallen. Har nog aldrig testat den frusna. Kanske dags för det.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nej sallad passar inte till all mat.
      Romantica-tomater tycker jag är goda.
      Frusen avokadon ok men visst är den "färska" bättre.
      Så är det, all frukt och grönsaker smakar SÅ mycket bättre söderut.
      Mango min absoluta FAVORIT.

      Radera