onsdag 24 juli 2013

Häktningsförhandling......frisläppta.


Idag hölls häktningsförhandling mot de två anhållna, skäligen misstänkta; angående mordet i lördags på en ung kvinna vid Umeå Central.

" Tingsrätten kom fram till att det finns omständigheter som i någon mån tyder på att 26-åringen kan ha med händelsen att göra, men att det inte finns sådan styrka i bevisningen att det kan sägas att han är skäligen misstänkt för mord. Tingsrätten har därför beslutat att 26-åringen ska försättas på fri fot. Han är dock belagd med yppandeförbud."

" Med bakgrund av utgången i förra häktesförhandlingen drog åklagaren tillbaka begäran om häktning innan förhandlingarna ens påbörjats. Den andra misstänkta mannen, 28-åringen, släpps således också på fri fot

 "Trots att de misstänkta släppts på fri fot av tingsrätten finns de med i utredningen.

-De är inte avförda från utredningen, säger åklagare Magnus Öhrn till Aftonbladet."

Text vk.se


Här ser vi Aftonbladets reporter för liveTV.


 Dörrarna öppnas...alla utan kameror får gå in....
Rätten beslutade om stängda dörrar....alla får gå ut i väntan på beslut.

*Foton tagna av mig själv som fanns på plats.*

Den tredje personen är anhållen på sannolika skäl ( högre misstankegrad än skäligen)....häktningsframställan senast fredag 12.00.
Den 21-årige mannen har inte kunnat genomföra ett längre förhör på grund av sin "status", säger åklagaren.
( Han greps enligt polisen på sjukhuset)

 – Man kan se de två männen som släpptes fria nu och den nu anhållne 21-åringen som två olika spår. Så vitt man vet finns det inge koppling mellan dem. Däremot har alla en koppling till kvinnan. Detta enlig åklagare Magnus Öhrn som har god förhoppning om att kunna lösa fallet.

Text Aftonbladet.se






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar